Project details

De Groene Hoogte in Soesterberg

Type bouw: starterswoningen, rijwoningen, twee-onder-één-kap-woningen
Ligging: Soesterberg
Opdrachtgever: Heilijgers
Architect: studiWA!
Omvang: 190 woningen
Bouwtijd: –
Opgeleverd: 2021

Een uitvoerder van Wijnne Projectbegeleiding is werkzaam bij het nieuwbouwproject De Groene Hoogte in Soesterberg voor opdrachtgever Heilijgers. Het gaat om 190 woningen, variërend van starterswoningen tot twee-onder-één-kap-woningen. De Groene Hoogte wordt gekenmerkt door de groene omheining van bos, waar tevens een park wordt aangelegd met speel- en recreatievoorzieningen.

De Groene Hoogte
Centraal in Nederland, aan de oostzijde van Soesterberg ligt een bosgebied op het voormalig terrein van Kantakt der Kontinenten. Utrecht en het centrum van Soesterberg liggen binnen handbereik, waardoor zowel de praktische voordelen van een stad of dorp als de rust van natuur beide te realiseren zijn. Het karakter van de buurt valt te omschrijven als dorps, ongedwongen en lommerrijk. Binnen deze unieke wijk blijft een belangrijk deel aan groen behouden.

Fase 4
De uitvoerder van Wijnne Projectbegeleiding heeft van fase 4, 44 eengezinswoningen verdeeld over 7 blokken, de complete afbouw en oplevering gedaan. De opleveringen zijn momenteel op de helft en lopen nog een paar weken door. Alle woningen van het project De Groene Hoogte zijn verkocht.