De Groene Hoogte, Soesterberg

Project details

De Groene Hoogte in Soesterberg

Type bouw: starterswoningen, rijwoningen, twee-onder-één-kap-woningen
Ligging: Soesterberg
Opdrachtgever: Heilijgers
Architect: studiWA!
Omvang: 190 woningen
Bouwtijd: –
Opgeleverd: 2021

Een uitvoerder van Wijnne Projectbegeleiding is werkzaam bij het nieuwbouwproject De Groene Hoogte in Soesterberg voor opdrachtgever Heilijgers. Het gaat om 190 woningen, variërend van starterswoningen tot twee-onder-één-kap-woningen. De Groene Hoogte wordt gekenmerkt door de groene omheining van bos, waar tevens een park wordt aangelegd met speel- en recreatievoorzieningen.

De Groene Hoogte
Centraal in Nederland, aan de oostzijde van Soesterberg ligt een bosgebied op het voormalig terrein van Kantakt der Kontinenten. Utrecht en het centrum van Soesterberg liggen binnen handbereik, waardoor zowel de praktische voordelen van een stad of dorp als de rust van natuur beide te realiseren zijn. Het karakter van de buurt valt te omschrijven als dorps, ongedwongen en lommerrijk. Binnen deze unieke wijk blijft een belangrijk deel aan groen behouden.

Fase 4
De uitvoerder van Wijnne Projectbegeleiding heeft van fase 4, 44 eengezinswoningen verdeeld over 7 blokken, de complete afbouw en oplevering gedaan. De opleveringen zijn momenteel op de helft en lopen nog een paar weken door. Alle woningen van het project De Groene Hoogte zijn verkocht.

Holland Park in Diemen Wijnne Projectbegeleiding

Holland Park in Diemen

Holland Park in Diemen Wijnne Projectbegeleiding

Project details

Holland Park in Diemen

Type bouw: appartementen
Ligging: Diemen
Opdrachtgever: Hurks
Architect: Sjoerd Soeters
Omvang: 304 appartementen
Bouwtijd: 36 maanden
Opgeleverd: 2022

Sinds januari is er een Bouwplaats Manager van Wijnne Projectbegeleiding gestart op het project Holland Park in Diemen voor opdrachtgever Hurks. Het gaat om twee grote woontorens van circa 50m hoog met in totaal 304 appartementen en een grote parkeergarage.

Holland Park
Holland Park is een levendige woonwijk die deels al bewoond is. Andere delen zijn nog in aanbouw. Kenmerkend voor het klein stedelijk woongebied zijn de sfeervolle grachten, prachtige gevels, groene binnentuinen en de gezellige straatjes. Holland Park wordt een duurzame wijk met 5000 bewoners. Er zijn duurzame oplossingen toegepast die voldoen aan de nieuwste normen op het gebied van energiegebruik en de belasting van het milieu.

Blok 23 en 24
Opdrachtgever Hurks haalde in november 2018 de bijzondere opdracht binnen voor blok 22 en blok 23 van Holland Park in Diemen Zuid. Er wordt gewerkt aan 304 appartementen met een grote parkeergarage. Een Bouwplaats Manager van Wijnne Projectbegeleiding werkt mee aan dit project in opdracht van Hurks. Naar verwachting zal het project in 2022 klaar zijn.

Duurzame woontoren, Utrecht

Project details

266 woonappartementen in Utrecht

Type bouw: appartementen
Ligging: Utrecht
Opdrachtgever: Amvest RCF Custodian B.V.
Architect: OZ Architecten Amsterdam
Oppervlakte: –
Omvang: 266 appartementen
Bouwtijd: 24 maanden
Opgeleverd: 2019

Wijnne Projectbegeleiding is betrokken bij de bouw van de woontoren aan de Van Sijpesteijnkade in Utrecht dat uitgevoerd wordt door VolkerWessels. Een van onze uitvoerders is betrokken bij de dagelijkse werkzaamheden.

De duurzame woontoren is 90 meter hoog en biedt ruimte aan 266 woonappartementen. De toren heeft een moderne uitstraling, maar wat er zo uniek aan is, is dat er eerst een monument stond. Dit monument werd geïntegreerd in de bouwplannen, waardoor het nu onderdeel zal worden van de nieuwe woontoren. Op de begane grond van het gebouw worden voornamelijk voorzieningen, zoals fietsenstallingen gerealiseerd. De eerste verdieping komen veelal commerciële ruimtes en vanaf de 2e verdieping volgen de woonappartementen.

Deze woontoren is onderdeel van de Westflank Noord, waar nog twee andere woonblokken naast zullen komen. Het geheel is gelegen aan de Van Sijpesteijnkade in het stationsgebied van Utrecht.

Kudelstaart, Aalsmeer

Project details

43 woningen Proosdij in Kudelstaart

Type bouw: rijwoningen en twee-onder-een-kap woningen
Ligging: Kudelstaart (Aalsmeer)
Opdrachtgever: Hurks Vastgoedontwikkeling en Bouw
Architect: –
Oppervlakte: –
Omvang: 43 woningen
Bouwtijd: 12 maanden
Opgeleverd: 2019

Wijnne Projectbegeleiding is in opdracht van Hurks Vastgoedontwikkeling en Bouw gevraagd om een hoofduitvoerder te leveren voor de realisatie van 43 woningen in Kudelstaart (gemeente Aalsmeer). Deze ruim opgezette nieuwe woonwijk Proosdij-Noord, aan de noordzijde van Kudelstaart, is gelegen tussen de Hoofdweg en de Westeinderplassen. Op fietsafstand van het winkelcentrum van Kudelstaart, scholen en
sportfaciliteiten. De karakterestieke woningtypes van het project zijn veelal omgeven door sloten en groen. In dit project worden 21 rijwoningen en 22 tweekappers gerealiseerd. Dit zijn ruim opgezette woningen in een jaren-30-architectuur.

Aardgasvrij hoogbouw, Purmerend

Project details

Aardgasvrij hoogbouw, Purmerend

Type bouw: Aardgasvrije hoogbouw
Ligging: Purmerend
Opdrachtgever: Hemubo Bouw Almere
Architect: DOOR architecten
Oppervlakte: –
Omvang: 340 woningen
Bouwtijd: 12 maanden
Opgeleverd: Q3 2018

Wijnne Projectbegeleiding is in opdracht van Hemubo Bouw in Almere gevraagd te ondersteunen bij de bouw van een Aardgasvrij energieconcept in Purmerend. Op dit omvangrijke project van 340 woningen ondersteunt . Hier ondersteunt een uitvoerder van Wijnne Projectbegeleiding het team bij de bouw de twee complexen.

Namens Woningcorporatie Intermaris startte in juli 2017 Hemubo Bouw met de renovatie van de flast aan de Mercuriusweg. Intermaris heeft de ambitie om haar complexen energetisch te verbeteren in combinatie met het forse verlagen van de energierekening van de huurders. Uitgangspunt is daarbij een volledig aardgasvrij woningbouwcomplex waar elektrisch wordt gekookt.

De ruim 160 woningen krijgen een nieuwe gevel, in frisse lentekleuren en koele wintertonen. De betrokken en trotse bewoners krijgen een ruime, sfeervolle entree, met ruimte voor ontmoeting. Hun ‘groene vingers’ zetten we in om de entreezone te verfraaien met mooie beplanting.

Ecologische Appartementen Brussel

5429033_1

Project details

Type bouw: Woningbouw, nieuwbouw 44 appartementen
Ligging: Brussel
Opdrachtgever: Bouyges Immobilier Belgium

Architect: Bouyges Immobilier Belgium
Oplevering: Derde kwartaal 2017
Bouwtijd: 22 maanden

Nieuwbouw appartementen Brussel

L’Orangeraie is een ambitieus project in de wijk Verrewinkel. Het gaat hier om een ecologisch oase voor ongeveer 150 bewoners. Hier worden 44 appartementen en 2 woningen gerealiseerd: 46 wooneenheden in het totaal. Elke flat beschikt over een ruim terras langs de verschillende gevels óf een privétuin. Naarmate de afstand tot de straat groter wordt, worden de 3 gebouwen aan de oostzijde geleidelijk kleiner.

Een mooi alternatief voor verkavelingen met vrijstaande woningen. Er is gekozen voor hedendaagse architectuur. De ramen zijn voornamelijk verticaal geplaatst. De materiaalkeuze zorgt voor een geraffineerde overgang tussen de zichtbare voorgevels (openbare ruimte) in zwarte baksteen en de wit bepleisterde achtergevels.