DSC_3068

Poort van Schiphol

DSC_3068

Project details

Type bouw: Prefab Betonbouw
Ligging: Schiphol
Opdrachtgever: Rijksoverheidsdienst gebouwen
Oplevering: Eind 2012
Bouwtijd: 32 maanden

Poort van Schiphol, Schiphol

Het Justitieel Complex Schiphol biedt plaats aan het detentie- en uitzetcentrum Noord-Holland van DJI, aanmeldcentrum Schiphol van de IND en een nevenvestiging van Rechtbank Haarlem. Het detentiecentrum met ruim 450 (merendeels tweepersoons-) cellen biedt plaats aan asielzoekers in procedure, bolletjesslikkers en illegale of uitgeprocedeerde vreemdelingen. In het rechtbankgedeelte is ook een bijzondere zittingzaal voor rechtszaken met een middelhoog risicoprofiel en zaken met een grotere omvang in aantal verdachten of aanwezige pers en publiek.

Alle woonafdelingen en cellen hebben dezelfde inrichting, waardoor ze geschikt zijn voor meerdere bewonersgroepen en detentieregimes. IND en DJI kunnen zo de wooncapaciteit van het complex onderling uitwisselen als de grootte van hun bewonersgroepen wijzigt. Dit alles werkt uiteraard kostenbesparend.

Conform rijksbeleid bij grote huisvestingsprojecten is het complex ontworpen, gebouwd en gefinancierd in een publiek-private samenwerking (PPS) tussen de rijksoverheid en een consortium van marktpartijen genaamd Poort van Schiphol.

New NATO HQ Facade

Nieuwbouw hoofdkwartier NAVO

New NATO HQ Facade

Project details

Type bouw: Utiliteitsbouw, hoofdkwartier NAVO
Ligging: Brussel
Opdrachtgever: ministerie van landsverdediging

Architect: SOM Assar Architects
Oppervlakte: 254.737 m2 (boven- en ondergronds)
Oplevering: juli 2016
Bouwtijd: 70 maanden

Nieuwbouw hoofdkwartier NAVO, Brussel

De nieuwe hoofdzetel van de NAVO in Brussel wordt gebouwd tegenover de oude hoofdvestiging aan de Leopold 3 laan. Op een terrein van ongeveer veertig hectare. Het indrukwekkende gebouw telt zeven verdiepingen en is 33.50 meter hoog.

NAVO-werknemers kunnen ook gebruik maken van een conferentiecentrum met moderne vergader- zalen, media- en restaurantfaciliteiten, een bank, installaties voor sport en ontspanning, een personeelscentrum, een technisch gebouw voor de energievoorzieningen, magazijnen en werkplaatsen.

In het ontwerp van de gebouwen besteedden de architecten bijzondere aandacht aan veiligheid, flexibiliteit, duurzaamheid, functionaliteit en kostenbeheersing. Het gebouw wordt een streng, sober en functioneel gebouw van een redelijk comfortniveau, met modulaire en aanpasbare ruimtes die systematisch heringericht en/of uitgebreid kunnen worden.

radboudziekenhuis-1-101-1370870711253749774

Radboud Ziekenhuis, Nijmegen

radboudziekenhuis-1-101-1370870711253749774

Project details

Type bouw: Utiliteitsbouw, nieuwbouw ziekenhuis
Ligging: Nijmegen
Opdrachtgever: UMC St. Radboud Bedrijf Huisvesting, Nijmegen

Architect: EGM Architecten, Dordrecht
Oppervlakte: 67.000 m2
Oplevering: September 2011
Bouwtijd: 44 maanden

Nieuwbouw Radboudziekenhuis, Nijmegen

Voor het Radbouwziekenhuis in Nijmegen hebben wij de nieuwbouw van de tweede fase van het diagnostiekgebouw, het heelkundegebouw, de entree en de centrale as en een luchtbrug met de overige bebouwing gerealiseerd.

Het totale oppervlak van de nieuwbouw bedraagt circa 67.400 m2 bvo. In fase drie zijn opgenomen: de nieuwbouw van de tweede fase van het diagnostiekgebouw, het heelkundegebouw, een interim entree, de centrale as en een luchtbrug naar een eerder gerealiseerd gebouw ‘Vrouw en Kind’.

De bouw vond plaats te midden van het functionerende UMC St. Radboud. Gedurende de bouw moesten de bedrijfsprocessen van het ziekenhuis ongehinderd doorgaan.

background_deltion

Deltion College, Zwolle

background_deltion

Project details

Type bouw: Utiliteitsbouw, nieuwbouw MBO school,
Ligging: Zwolle
Opdrachtgever: Deltion College, Zwolle
Architect: AGS Architekten & Planners, Heerlen
Oppervlakte: 94.200 m2
Oplevering: December 2008
Bouwtijd: 35 maanden

Nieuwbouw Mbo school Deltion College, Zwolle

Dit scholencomplex van 94.200 m2 in Zwolle omvat ondermeer een theater, een sporthal, horeca en winkels.

Het complex bestaat onder meer uit 11 onderwijsgebouwen, twee parkeergebouwen, een theater, een sporthal. Het complex wordt gescheiden door een weg en beide delen worden verbonden door een loopbrug waarin een restaurant is gevestigd.

Hoe groot de campus van buiten ook lijkt, van binnen is de beleving heel anders. Er zijn kleine eenheden voor de verschillende clusters gerealiseerd met ieder een eigen vormgeving en kleurstelling. De campus ligt aan de rand van een woonwijk. Diverse faciliteiten, zoals restaurants en sportruimtes worden ook gebruikt door de buurtbewoners.